Снимка: medika.bgПо време на епидемията може да има инфаркти, които не

...
Снимка: medika.bgПо време на епидемията може да има инфаркти, които не
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров: Инфарктът няма пряка връзка с коронавируса

Снимка: medika.bg

По време на епидемията може да има  инфаркт и, които не са лекувани съответно или се забавят, само че не са в следствие на  ковид а. Не виждам причина след края на епидемията да има голяма вълна от  инфаркт и.

Така  кардиолог ът проф. Иво Петров разяснява пред БГНЕС информация на английски учени, че след пандемията ще има взрив на  инфаркт и.

В България една не дребна част от хората със сърдечно-съдови болести умират от тях. Пациенти с продължителен проблем, които се опасяват да не се заразят с  ковид  и заради тази причина не отиват навреме на  доктор , могат са се снабдят със сърдечно-съдови затруднения, предупреждава  кардиолог ът.

Попитан какъв резултат оказва  ковид ът върху сърдечно-съдовите болести, проф. Петров прецизира, че утежняването на положението се дължи на цитокиновата стихия, която е провокирана от нашия имунитет, а не от вируса.

Цитокиновата стихия поврежда всички органи и системи, в това число сърдечно-съдовата и самото  сърце , отбелязва  кардиолог ът. „ Смята се, че огромните въздействия са поради рисковото, неконтролируемо инфектиране, което не го провокира вирусът, а нашият имунитет. Той от време на време реагира бурно като по този метод самичък поврежда органите. Другата догадка е за основаване на условия за извънредно ниско равнище на О2 в тъканите. И  сърце то като орган, който постоянно работи и не може да си почине, се поврежда както от световната хипоксия, по този начин и от световната възпалителна стихия “, изяснява проф. Петров.

Той напомня, че преди седмица са били обновени клиничните управления, в които се предлага на пациенти в приблизително или тежко състояние да им се разрежда кръвта.

Безконтролното инфектиране, което предизвиква цитокиновата стихия, оказва нездравословно влияние върху организма.

„ Смисълът на възпалението е да ни пази от инфекцията. Дори и температурата е един от методите да бъде погубен вируса, защото множеството са термолабилни. В началото на епидемията беше казано, че възпалението не би трябвало да бъде потискано, в случай че не е рисково. Затова лекарства като кортикостероиди, които понижават възпалението не се ползват. В клиничните управления на СЗО и на Китай се показва, че когато има възпалителна стихия и пациентът е с рисков развой би трябвало да му се дават кортикостериоди или други лекарства, които блокират възпалението “, прецизира той.

От думите му излиза наяве, че сред 50-60% от случаите, приключили съдбовно, имат и увреда на  сърце то и съдовете. Това се схваща от направените аутопсии. Едва 8% от оздравелите имат данни за увреждане на сърдечно-съдовата система.

Проф. Иво Петров показва още, че обездвижването е от голяма важност за здравето на хората и за някои то ще е един от страничните резултати от пандемията.

„ Обездвижването е една от най-големите пандемии в нашия свят. Ние вършим по-голямата част от нашите професионални отговорности седейки или без да се движим. Нека не се лъжем, че огромна част от популацията живее в среда, която не е обездвижена. Има доста хора, които живеят в къщи или в отдалечени зони от огромните градове, тъй че чак такова обездвижване няма. Ако би трябвало да бъдем точни – огромните производства си работят, лечебните заведения си работят, хората си вървят на работа. Не бих споделил, че обездвижването е огромният проблем, по-скоро страхът на хората и непосещаването на  доктор ите е настоящият проблем “, безапелационен е проф. Петров.

Според него това обаче може да бъде обезщетено чрез потреблението на опциите за онлайн съвещания.

Тук той напомня апела на Дружеството на кардиолозите в България.

„ Всички хора, които имат сърдечно-съдов проблем, изключително когато той е остър, да не се двоумят и да посещават най-близката болница с опция за съвременно лекуване на такива болести. В България болестта е толкоз едва публикувана, че сега няма заплаха за тях, в случай че посетят болничното заведение. Да не забравяме, че болничните заведения са извънредно добре обеззаразени и в тях вирус не може да прехвръкне “, разяснява професорът и прибавя, че не се следи растеж на  инфаркт ите и по време на изключителното състояние.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии. Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Лъжа 6 " Ад в Лондон. Моргите са цялостни. Британско летище може да стане коронавирусна морга " - Медийна сензация . Всъщност последните налични статистически данни демонстрират, че в действителност смъртността във Англия тази година е същата или по-ниска от предходната . Такова е ситуацията и в Ню Йорк (Истината виж тук https://petel.bg/Po-malko-hora-sa-pochinali-tozi-mart-vav-Velikobritaniya-ot-predishni-godini--Vazmozhno-li-e-Kovid19-da-se-okazhe-nay-velikata-obshhestvena-samopsihoza-na-chovechestvoto--__358338)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР